Video's

Alle video’s over (de restauratie van) Design Museum Dedel zijn via deze nieuwe webpagina te zien.

Het is tijd. Kom en ervaar de werken van Willy Sluiter en Piet van der Hem. Februari 2022 tentoonstelling is nu geopend.

Geniet in deze video samenkomen van historische, artistieke en producten van moderne wetenschap & technologies terwijl nieuwe leven wordt toegevoegd aan het behang van Huis Dedel uit de 18e eeuw.

Tour door Huis Dedel door Martijn Le Coultre, 2021

Dit is een video die in detail het zgn. ‘ontstoren’ van het schilderwerk, in het bijzonder van de ‘gehoute deuren’, laat zien. Dat betekent dat kleine oneffenheden en beschadigingen worden geretoucheerd in plaats van dat het complete object wordt (over-)geschilderd. Hierdoor blijft de sfeer van een oud gebouw behouden.

Deze video toont het verwijderen van een deel van het behang uit de Grote Zaal van Huis Dedel. Dit zogenaamde ‘imitatie goudleer behang’ werd rond 1880 gemaakt in Japan en is uiterst zeldzaam. De restoratie wordt geleid door een van de beste Nederlandse papier restoratoren. Het restoratie proces wordt in het atelier van deze restorator voltooid.

Een video over Huis Dedel uit 2018, voor de start van restauratie van het pand. De bijeenkomst is van de ‘Maten van Mesdag’ die in Huis Dedel te gast waren.

Deze video toont de voorgaande tentoonstelling Tempo Doeloe, een eeuw design uit de ‘Gordel van Smaragd’, het voormalige Nederlands Indië. Bovendien wordt het prachtige interieur van het 17e-eeuwse Huis Dedel uitgebreid belicht.

Deze video toont in detail een deel van het restauratie proces van het zgn. Imitatie goudleer behang uit Huis Dedel in het atelier van Jan Snoek.

Opening van de tentoonstelling: KLM The First Century