Museum

Van woonhuis tot veilinghuis tot museum: dat is Design Museum Huis Dedel. Een museum in een prachtig 17e-eeuws pand aan de Prinsegracht in Den Haag, waar de geschiedenis van reclame, grafische vormgeving en design tot leven komt!

Vormgeving en reclame

Allemaal hebben we dagelijks met reclame te maken. Maar hoe vaak kijken we bewust naar de ontwerpen die daar aan verbonden zijn? De vormgeving zegt heel veel over de tijd waarin zij is ontstaan en geeft de gelegenheid om de geschiedenis vanuit een ander perspectief te benaderen.
Met een semi-permanente opstelling zal Design Museum Dedel een overzicht van 150 jaar reclame en vormgeving tonen. Laat je daarnaast verrassen door de diverse thema’s van de wisselende tentoonstellingen zoals Russische Avantgarde, Art Deco, the Seventies...

Museum in opbouw

Niet alleen ontwikkelt het museum zich als gevolg van de verdergaande restauratie, het ontwikkelt zich ook verder door nieuwe inzichten en mogelijkheden en door het aangaan en exploiteren van samenwerkingsverbanden met andere soortgelijke instituten elders in de wereld.