Collectie

De collectie van Design Museum Huis Dedel bestaat uit reclame en design in de breedste zin van het woord: niet alleen affiches,
maar ook prentbriefkaarten, bewaarblikken, tijdschriften, boeken, behang, foto’s, stempels, visitekaartjes, emaille reclameborden, tv-commercials, noem het maar op! Alles gericht op de presentatie van het merk en de verkoop van zijn producten. Denk bijvoorbeeld aan de affiches van Heineken, het logo van Philips of het cacao blik van Droste. Het is een zeer grote en diverse collectie en behoort tot een van de grootste van Europa.

1
2
3
4
5
6
7

Partners
De collectie is een langdurig bruikleen en samen met andere collecties digitaal ontslo- ten via de International Advertising & Design DataBase IADDB.

Belangrijke bruikleengevers zijn:
Stichting het ReclameArsenaal
Stichting Huis Dedel

Delen
Vanuit de gedachte dat het delen van de collectie de beste manier is om een zo groot mogelijk publiek te bereiken staat de collectie grotendeels online op de International Advertising & Design Database (IADDB). Klik daarvoor op bovenstaande link.

Behang
In het pand is nog veel origineel 19de- eeuws behang te vinden. Het is uniek dat dit bewaard is gebleven en daar wordt dan ook erg zorgvuldig mee omgegaan. Vanuit de gedachte dat het huis onderdeel is van de collectie is Design Museum Huis Dedel ook behang gaan verzamelen.