Huisregels

Huis Dedel Huisregels

Design Museum Huis Dedel (DMD) wil alle bezoekers een onvergetelijk bezoek bieden en bovendien de kunst en het gebouw in goede conditie houden. Daarom verzoeken we je vriendelijk om onze huisregels en mededelingen na te leven tijdens je bezoek aan het museum.

 1. Het Huis Dedel is een 17e eeuws stadspaleis. De bezoeker wordt geacht het pand met respect te betreden.
 2. Het is niet toegestaan het stucwerk of het oude papier behang op de muren aan te raken. Evenmin is het toegestaan de ramen te openen of te sluiten.
 3. Roken is ten allen tijde strikt verboden evenals het maken van open vuur.
 4. Aanwijzingen van personeelsleden en vrijwilligers van het museum dienen direct en onverwijld te worden opgevolgd.
 5. Het is niet toegestaan om de kunstwerken in het museum aan te raken.
 6. Fotograferen en filmen zijn in het DMD alleen toegestaan zonder gebruik te maken van een statief of selfiestick. Journalisten en bezoekers die extra informatie over de mogelijkheden tot fotograferen of filmen wensen, vragen we contact op te nemen met onze directeur.
 7. Tekenen met een potlood is toegestaan. Het is niet toegestaan tentoonstellingsmateriaal, muren of vloeren als ondergrond te gebruiken.
 8. Tassen en paraplu’s moeten worden opgeborgen in de garderobe of in een kluisje.
 9. Het DMD aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor schade aan of verlies van goederen die door bezoekers in bewaring zijn gegeven of in een kluisje zijn geplaatst.
 10. Eten en drinken is niet toegestaan in het DMD.
 11. Het museum stimuleert bezoekers om met elkaar in gesprek te gaan over kunst. Houd daarbij rekening met de andere bezoekers.
 12. Huisdieren zijn, hulphonden uitgezonderd, niet toegestaan in het DMD. Bedenk dat het Huis Dedel voor minder validen niet goed toegankelijk is.
 13. Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.
 14. Voor de veiligheid van het museum en de kunstwerken maken wij gebruik van videobewaking. Opnames worden enige weken bewaard.
 15. Mocht je schade aanrichten aan het gebouw of de kunstwerken dan ben je hier uiteraard voor aansprakelijk.
 16. Aan DMD kenbaar gemaakte persoonlijke gegevens mogen door DMD worden bewaard.